Navigatie

     Home
     Zoeken
     Contact
     Support Forum
     DLL Team
Nuttige Infomatie
on
Reglementen
on
DB downloads
on

Laatste Thema's

Nieuwste thema's
Blue_Fantasy Theme
Pinky Theme

Online Gebruikers

De lage landen mod/support site
Groet
Fusiontje
als nieuwste gebruiker

Totaal aantal leden: 3704

Super Administrators: 3
Administrators: 4
Leden: 3697

Leden online:

~PD1EVL 70 weken >
~gbouck 80 weken >
@MvE Designs114 weken >
@Yoda114 weken >
~chack 124 weken >

Gasten online: 2
Uw IP is: 207.241.231.142

Forum Categorieën 52
Forum Onderwerpen 1466
Forum Posts 7910
Commentaren 484
Gastenboek 178966

Tijdzones

Fusion België Global

Server Status

Server details
Naam phpfusion.be
Poort 80
Software Apache
Protocol HTTP/1.0
Gateway CGI/1.1
Server statistieken
Uptime 239 days, 17:46
Load 1.71, 1.51, 1.45

Web Statistieken

Powered by MyPagerank.Net
SEO Stats powered by MyPagerank.Net
Googlebot last access powered by MyPagerank.Net
Valid XHTML 1.0 Transitional

Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.

Online Radio

·Webradio

EHBO Kit

Shoutbox

U dient in te loggen om een bericht te plaatsen.

11.03.2014 21:29
Suc6

11.03.2014 15:25
Het gaat jullie goed. Dit jaar wordt de onze Smile

Ledenenquête

Zit u te wachten op een iPad van Apple?

U dient in te loggen om te stemmen.

Phpfusion als webdatabase

Phpfusion als webdatabase

Er mogen dan al een pak mogelijkheden standaard in Phpfusion zijn verwerkt, het is en blijft een noodzakelijk kwaad om je toepassing te plannen, de gegevens te selecteren, te ordenen, de database effectief te bouwen en te kijken in welke mate je het red met de standaard modules die aanwezig zijn in phpfusion. Er komt namelijk een dag dat phpfusion (of om het even welk ander CMS) te kort zal schieten. Dat zal dan voornamelijk te wijten zijn aan de kortzichtigheid van de planner en niet aan het CMS zelf.

Het te volgen stappenplan:

 • Ontwikkel een plan met de taken die je toepassing moet verrichten
 • Ontwerp de database die de toepassingstaken gaat ondersteunen
 • Bouw de MySQL Database aan de hand van het databaseontwerp
 • Schrijf de PHP-programma's die de toepassingstaken uitvoeren

Phpfusion beschikt standaard al over krachtige databasemogelijkeden voor input en output. Afhankelijk waarvoor je phpfusion wenst te gebruiken zal de voldoening van het CMS systeem een score halen tussen 'wow' en 'pfft'.

Als jouw score eerder onder 'pfft' ressorteert, betekent het dat er veel werk aan de winkel is. Een 'pfft' betekent dat het bovenstaande stappenplan helemaal voor jou bedoeld is.


  De webdatabase plannen

  Waarschijnlijk de belangrijkste stap van de gehele toepassing (en tegelijk het meest onderschat!). Het is heel vervelend achteraf te moeten vaststellen dat je iets vergeten bent en je helemaal opnieuw moet beginnen.

  Een goede planning voorkomt dubbel werk. Concentreer je in deze fase vooral op de functionaliteit, niet hoe het eruit zal gaan zien. Werk met een check-list: noteer de wensen voor de toepassing.

  De database ontwerpen

  Nadat je exact hebt bepaald wat de toepassing moet kunnen, kun je de database ontwerpen in functie van de toepassing en de informatiebehoefte. In deze fase van het ontwerp benoem je de gegevens die je nodig hebt, bepaal je hoe je ze ordent (relaties tussen gegevens onderling, sleutelwoorden, tabellen, ...) en hoe de databasesoftware ermee overweg moet.

  Tip: tot nu toe heb je nog steeds geen toestenbord aangeraakt. Heb je dat wel al gedaan, ben je verkeerd bezig!

  Belangrijk (en omvangrijk) in deze materie is ook het bruikbaarheidsontwerp. Zorg voor een 'open architectuur'. Hoe goed je het ook hebt bestudeerd, je webtoepassing zal onvermijdelijk evolueren. Na verloop van tijd bedenk je nieuwe functies en mogelijkheden. Hou zoveel mogelijk rekening met toekomstige wijzigingen. Noteer alle details van je plan! Als je na een jaartje de toepassing wil aanpassen, zul je tot de onaangename ontdekking komen dat je niet meer weet hoe de vork nu precies in de steel zat.

  De database bouwen

  Hier komt het toetsenbord! In dit gedeelte van het ontwerpstadium breng je alles in de praktijk wat je had neergepend. Het papieren databaseontwerp wordt omgezet in een functionerende database. De database is een apart onderdeel en staat los van de programmeertaal waarmee je deze wenst te benaderen! Je bepaalt aan de hand van de gegevens die je hebt verzameld uit de vorige stap hoe de gegevens fysiek zullen worden geordend, hoe de relaties worden gelegd, welke gegevenstypes, definiëren van variabelen en constanten, datum en tijdgegevens,...

  Maak de database voordat je de PHP schrijft. Je schrijft PHP programma's om de database te benaderen (in/output), je kan deze code dus pas ontwikkelen nadat je database beschikbaar is! Voor het bouwen van en de communicatie met de database gebruik je in eerste instantie SQL.

  De toepassingsprogramma's schrijven

  Je programma's in PHP, cgi-bin , PERL, C , Java ... voeren de taken uit voor de webdatabase. Ze maken de toepassing interactief:

  • informatie accepteren van de gebruiker
  • verwerken gegevens gebruiker
  • gegevens opslaan in en ophalen uit de database
  Over het algemeen schrijf je voor elke taak in het plan een apart programma. PHP is specifiek ontwikkeld om interactieve functionaliteit te bieden voor het schrijven van toepasingsprogramma's voor webtoepassingen. Bovendien doet PHP dat op een uiterst gebruiksvriendelijke manier. De taal beschikt over methodes die speciaal zijn gemaakt om toegang te krijgen tot formuliergegevens.

Verwerkingstijd: 0.32 seconden
14,188,057 unieke bezoeken