Navigatie

     Home
     Zoeken
     Contact
     Support Forum
     DLL Team
Nuttige Infomatie
on
Reglementen
on
DB downloads
on

Laatste Thema's

Nieuwste thema's
Blue_Fantasy Theme
Pinky Theme

Online Gebruikers

De lage landen mod/support site
Groet
Fusiontje
als nieuwste gebruiker

Totaal aantal leden: 3704

Super Administrators: 3
Administrators: 4
Leden: 3697

Leden online:

~PD1EVL 64 weken >
~gbouck 74 weken >
@MvE Designs108 weken >
@Yoda108 weken >
~chack 118 weken >

Gasten online: 1
Uw IP is: 207.241.229.50

Forum Categorieën 52
Forum Onderwerpen 1466
Forum Posts 7910
Commentaren 484
Gastenboek 178966

Tijdzones

Fusion België Global

Server Status

Server details
Naam phpfusion.be
Poort 80
Software Apache
Protocol HTTP/1.0
Gateway CGI/1.1
Server statistieken
Uptime 194 days, 9:01
Load 0.91, 1.02, 0.98

Web Statistieken

Powered by MyPagerank.Net
SEO Stats powered by MyPagerank.Net
Googlebot last access powered by MyPagerank.Net
Valid XHTML 1.0 Transitional

Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.

Online Radio

·Webradio

EHBO Kit

Shoutbox

U dient in te loggen om een bericht te plaatsen.

11.03.2014 21:29
Suc6

11.03.2014 15:25
Het gaat jullie goed. Dit jaar wordt de onze Smile

Ledenenquête

Zit u te wachten op een iPad van Apple?

U dient in te loggen om te stemmen.

FAQ: Verschil Panel Mods Infusions

 • Wat is het verschil tussen Panels, Infusions en Mods?

 • Voor een beginnend gebruiker kan dit verwarrend zijn. Wat is wat en wanneer zijn deze termen uitwisselbaar? PHP-Fusion heeft 2 ingebouwde features die de gebruiker enerzijds de mogelijkheid bieden gemakkelijk files te uploaden en anderzijds extra functies aan een site toevoegen. Deze 2 features staan bekend als Infusions en Panels.

  Panels (Panelen)

  Een Panel is een stukje programmacode ('snippet') dat is ingekapseld in een open/dicht panel functie. Een Panel kan zowel links als rechts van het middenpaneel staan. Via Panel Management (Beheer panelen) kunt U panels van de linker naar de rechter kant plaatsen (en omgekeerd). Panels die zijn geschreven als side panels (zijpanelen) zijn niet ontworpen om te worden gebruikt als center panels (middenpanelen). Hetzelfde geldt ook voor de middenpanelen: panels waarvan de code specifiek is geschreven voor gebruik als middenpaneel kunnen evenmin worden gebruikt als zijpanelen.

  Side Panels worden getoond op elke phpfusion pagina. Voorbeelden daarvan zijn: de navigatie, Gebruikers Online, Gebruikers Info en de Shoutbox. Het zijn alle code snippets die werden opgeslagen als een panel dat vrij kan worden verplaatst (linksboven,linksmidden,linksonder,rechtsboven,rechtsmidden en rechtsonder).

  Center Panels (Middenpanelen) gedragen zich iets anders. Zoals de naam al zegt: center panels kunnen enkel worden gebruikt in het midden, ze kunnen enkel naar boven en naar beneden worden verplaatst. Deze pagina's verschijnen enkel op home pagina/start pagina van Uw website. Er is één uitzondering, Center Panels zijn net hetzelfde als zijpanelen. Het zijn maar code snippets die werden opgeslagen als een paneel. Voorbeelden van center panels zijn de welkom tekst en de laatste aktieve forum berichten (Last Active Forum Threads).

  Panelen worden toegevoegd, gewijzigd, verwijderd of verplaatst via het Admin Panel in Admin Panel/Systeem beheer. U kunt de Panel code toevoegen en het direct aan de database toevoegen en opslaan of U kunt een externe file selecteren (directory) die de panelcode bevat.


  Infusions

  Een Infusion is een plugin/module die een uitbreiding vormt voor de functionaliteit van phpfusion. Infusions zijn verschillend van panelen als ze voldoen aan (minstens) 1 van volgende criteria:

  • er moet worden toegevoegd, verwijderd of gewijzigd aan de database
  • ze hebben een aparte pagina nodig om te functioneren
  • ze hebben een administrator pagina nodig
  • er moet een Site Link worden toegevoegd

  Een Infusion voegt eigenlijk een totaal apparte pagina toe of zal extra dingen toevoegen aan de database. Al deze zaken zijn in de eerste plaats eigenlijk totaal niet van belang voor de eindgebruiker. Ze zijn meer van nut voor de ontwikkelaars van het CMS. Enkel als U een Infusion installeert kan het 1 of meerdere van bovenstaande criteria genereren. Wanneer U een nieuw panel toevoegt is dat onmogelijk.

  Voorbeelden van Infusions zijn de Nieuwsletter en Foutrapporten. Beide Infusions creëren hun eigen tabel in de database en hebben hun eigen Admin pagina's via het paneel beheerder. De foutrapporten Infusion heeft ook zijn eigen gebruikerspagina om fouten te melden(enkel voor niet-administrators) .

  Infusions moeten worden geïnstalleerd via Beheer Infusions omdat de uitvoerende administrator, die Infusions beheert, de installatie procedure zal moeten lezen die door de ontwikkelaar werd bijgevoegd. Daarbij denken we aan: links toevoegen of toevoegen van tabellen aan de database.

  Wat met Infusions die zelf ook over panels beschikken?

  Een Infusion kan ook zelf uit panels bestaan of met panels werken. Nieuwsletter en Foutrapporten zijn hiervan mooie voorbeelden. Hoewel de Nieuwsletter Infusion handelt over het beheer van de Nieuwsletter zelf, staat het U ook toe een panel toe te voegen die Uw gebruikers de mogelijkheid beiden om zich in- of uit te schrijven voor de Nieuwsletter. Om het te kunnen installeren moet U de Infusion installeren via Infusions in het System Admin Panel/Beheerderspaneel en dan kunt U het paneel toevoegen via Panels/Panelen in het System Admin/Beheerder Paneel.


  Wat zijn Mods?

  Dat is eigenlijk de gemakkelijkste maar ook vaak de meest verkeerd gebruikte term. Een 'mod' is het verkorte woord voor 'modification' (aanpassing). Dat betekent dat de files die de kern van het PHP-Fusionsysteem uitmaken, zullen worden aangepast om U de nodige extra functionaliteit te bieden. Infusions en Panels wijzigen niets aan PHP-Fusion kern files. Een mod wel. Af en toe zal U eens een Mod met als opschrift Infusion tegenkomen, hoewel er wel degelijk een kleine wijziging nodig is aan de PHP-Fusion kern. Waarom is dat? Meestal omdat de mod slechts een kleine of te verwaarlozen wijziging aanbrengt aan de kern.

  Moeilijker wordt het wanneer we het hebben over 'MODs'. MODs is een geijkte term om een geheel van Infusions, Panels en modifications te beschrijven. Daarom trachten wij MODs altijd met hoofdletters te schrijven om het verschil duidelijk te maken...

  Samenvatting:
  Een Panel is geen Infusion, maar een Infusion kan een Panel bevatten. Sommige Infusions kunnen extra functionaliteit verlenen d.m.v. een zichtbaar panel, maar het blijven al bij al Infusions. U kunt geen Panel installeren via Beheer Infusions. En ook kunt U een Infusion niet installeren als een Panel tenzij het werd ontworpen om ook dienst te doen als panel.

  De gemakkelijkste manier om te zien of het nu al dan niet over een Infusion met de functionaliteit van een panel gaat, is door te kijken naar de foldernaam van de infusion. Heeft het een _panel postfix? Indien ja, dan heeft het de functionaliteit van een panel.

  Verder is het ook belangrijk te weten dat Infusions en Panels in dezelfde directiory (Infusions)dienen worden gezet. De reden daarvoor is voor de hand liggend: Infusions kunnen ook Panelen zijn.

Terug naar FAQ lijst


Verwerkingstijd: 0.11 seconden
14,062,636 unieke bezoeken